Main menu

Založba

naslovnica-smallPri IPRID smo izdali knjigo z naslovom Kdor ne išče, redko najde - O iskanju poštene družbe, v kateri avtor mag. Vane Kos natančno secira problematiko današnjega prava kot sistema urejanja odnosov med posamezniki, ki se je po njegovem mnenju skrajno odmaknil stran od ljudi in postal razlčlovečen konstrukt navodil, zapovedi in prepovedi.


Iz vsebine:

Po dvajsetih letih samostojnosti, smo se Slovenci znašli pred problemi ...

Pri tem se spregleda, da so današnji problemi prav posledica ustaljenega načina reševanja problemov ...

Laičnemu razumevanju, ki povezuje pravo z vrednotami, stoji nasproti pravna praksa „stroke“, ki pod plaščem avtoritete znanosti prava, ignorira vrednote ter se samozadostno ukvarja s pravnimi formalizmi.

V družbi, kjer se nihče sistematično ne ukvarja z vrednotami, s smislom vrednot ter učinki, ki jih vrednote ustvarjajo v družbi, ter se sistematično izvaja dogmatizacija, ko gre za probleme povezane s človeškimi vrednotami - z etiko, začenši z lastno zgodovino, kriza vrednot ni nobeno presenečenje.


Prenos knjige je možen v dveh različicah: 

Prijetno branje!

Knjiga je brezplačna - dobrodošli so prostovoljni prispevki preko Paypal.

alt

 

Spletno mesto za namen prilagajanja spletne strani vašim potrebam, za potrebe prijave, merjenja obiskanosti in dodatnih funkcionalnosti v zvezi z družabnimi omrežji uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
več informacij Potrdi