Main menu

CC by brewbooks from FlickrInformacije javnega značaja - IJZ so pomemben institut demokratične države, ki vzpodbuja odgovorno, transparentno, ekonomično in pošteno delovanje javnega sektorja.

Pravico dostopa do javnih informacij imajo vse fizične in pravne osebe. Naloga javnega sektorja pa je, da se zaveda, katere informacije mora posredovati javnosti, kdaj in kako ter katere informacije ne sodijo v javnost.

Na Inštitutu za pravne rešitve informacijske družbe Maribor že od leta 2007 svetujemo javnemu sektorju, kako naj posluje na področju informacij javnega značaja in za okoli 80 organov s področja vzgoje, izobraževanja, kulture in drugih področij vzdržujemo kataloge IJZ

Pridružite se nam tudi vi!

 

iprid           DATAINFO.si Celovite rešitve za varstvo podatkov

Spletno mesto za namen prilagajanja spletne strani vašim potrebam, za potrebe prijave, merjenja obiskanosti in dodatnih funkcionalnosti v zvezi z družabnimi omrežji uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.