Main menu

Varstvo zasebnosti in piškotki

Spoštovani uporabniki portala Katalogi ijz.si,

Portal ijz.si je dostopen na spletnem naslovu http://www.ijz.si oziroma preko drugih naslovov (url), ki uporabnika samodejno prevežejo na osnovno spletno stran.

Lastnik portala ijz.si je:
Inštitut za pravne rešitve informacijske družbe Maribor
IPRID
Gorkega ulica 51
2000 Maribor
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Osebni podatki

IPRID izjavlja, da varuje zasebnost vsakega uporabnika portala ijz.si in brez privolitve uporabnikov ne bomo obdelovali nobenih osebnih podatkov razen v primerih, ki jih določa zakon. V kolikor se uporabnik obrne na nas preko e-pošte ali preko obrazca smatramo, da daje osebno privolitev, da mu lahko pošljemo e-sporočilo v zvezi z njegovo zadevo.

Piškotki

Portal ijz.si delujejo na platformi Joomla, ki za svoje delovanje in za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja nekatere piškotke. Ob vstopu imajo uporabniki na voljo, da uporabo piškotkov sprejmejo ali zavrnejo. V primeru zavrnitve spletne strani iprid.si uporabljajo samo tiste piškotke, ki so zakonsko dopustni.

Piškotki so datoteke, namenjene boljši komunikaciji s spletnim mestom in so namenjeni izboljšanju delovanja spletnih strani ter pripravi učinkovitih storitev. Preko teh datotek ne moremo priti do vaših osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vašem računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, operacijskega sistema, itd.).

Pri IPRID uporabljamo naslednje piškotke:

Prijava

Ob prijavi se na uporabnikov računalnik namesti piškotek, ki je namenjen enostavnejši prijavi. Rok trajanja piškotka je omejen na nekaj dni.

Google obrazci in analiza

Za potrebe komuniciranja z vami uporabljamo storitev Google obrazci in alaiza, ki namestijo:

 • sejne piškotke: NID, GoogleAccountsLocale_session,
 • piškotke, katerih namen je zaznati vaše nastavitve jezika: PREF in morebitne predhodne prijave: GAPS z rokom trajanja 2 let,
 • piškotke za analizo (Google Analytics):
  • _utma Statistika ogledov spletne strani - 2 leti,
  • _utmb Statistika ogledov spletne strani - 30 minut,
  • _utmc Statistika ogledov spletne strani - ob zaprtju brskalnika,
  • _utmz Statistika ogledov spletne strani - 6 mesecev.

Lastne nastavitve

Uporabniki lahko kadarkoli v svojem brskalniku pregledate in odstranite piškotke, ki so se namestili z obiskom na posamezne spletne strani. Podrobnosti in navodila si lahko preberete za brskalnik:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl

Mozila Firefox: http://support.mozilla.org/sl/kb/kako-zbrisati-piskote

Microsoft Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/sl-si/internet-explorer/ie10-win7-privacy-statement

Več informacij

Več o informacij o zakonodaji, ki ureja zasebnost oziroma uporabo piškotkov, si lahko preberete v dokumentu Informacijskega pooblaščenca: Kdaj lahko uporabljamo piškotke.

 

Inštitut za pravne rešitve informacijske družbe Maribor
IPRID
Gorkega ulica 51
2000 Maribor

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto za namen prilagajanja spletne strani vašim potrebam, za potrebe prijave, merjenja obiskanosti in dodatnih funkcionalnosti v zvezi z družabnimi omrežji uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.